Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje Ustroń. Magda Gessler i Pizza Bella. My już odwiedziliśmy lokal Dzik i Dąb i wiemy, jak się zmienił

Redakcja
Oberża Dzik i Dąb w Ustroniu. Dawna Pizza Bella
Oberża Dzik i Dąb w Ustroniu. Dawna Pizza Bella Andrzej Drobik
Pizza Bella to ustroński lokal, który od dłuższego czasu borykał się z problemami. Dlatego w tym miejscu pojawiła się Magda Gessler i jej Kuchenne Rewolucje. Premiera odcinka w czwartek, 12 marca na antenie TVN. My już odwiedziliśmy lokal, który zmienił się nie do poznania! Teraz nazywa się Dzik i Dąb i można w nim spróbować dziczyzny.

Kiedyś w niepozornym budynku przy ul. 3 Maja w Ustroniu funkcjonowała pizzeria Pizza Bella. Wcześniej w tym samym miejscu funkcjonowała Pizzeria Verona, a jeszcze przedtem swojski bar Kubuś.

Pizza Bella od dłuższego czasu nie radziła sobie na rynku, dlatego właściciel zgłosił się do programu Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler.

- O portfele mieszkańców i turystów w Ustroniu walczą liczne lokale. Jeden z nich prowadzi Iwo, który wcześniej nie miał nic wspólnego z gastronomią. Gdy pojawiła się okazja odkupienia „Pizza Bella”, mężczyzna postanowił zostać restauratorem - zapowiadają autorzy programu.

Odwiedziliśmy dawny lokal Pizza Bella

Co ciekawe, dzisiaj odwiedzając ten lokal, nie zobaczymy już właściwie żadnej pozostałości po lokalu Pizza Bella. Znajduje się tutaj bowiem restauracja Dzik i Dąb - to właśnie efekt Kuchennych Rewolucji.

Żeby nie zdradzać zbyt dużo, wystarczy powiedzieć, że Magda Gessler szybko uznała, że nie znajdzie nici porozumienia z właścicielem pizzerii i poprosiła o przejęcie lokalu... jego siostrę, która także nie miała zbyt dużo wspólnego z gastronomią.

To dla mnie zupełnie nowe wyzwanie, bardzo niespodziewane, decyzję z mężem musieliśmy podjąć właściwie z dnia na dzień, po rozmowie z Magdą Gessler - mówi Patrycja Baranowska, właścicielka nowej oberży Dzik i Dąb

To właśnie ona postanowiła przejąć po bracie upadający biznes i postawić go na nogi. Problemy pizzerii były ogromne.

- Zmaganiom świeżo upieczonego restauratora przyglądają się siostra Iwo Patrycja i jej mąż Kamil. Od początku byli sceptyczni wobec jego szalonego pomysłu. Długi sięgnęły już 150 tysięcy złotych i do drzwi zaczynają pukać windykatorzy. Cała trójka widzi ratunek już tylko w Magdzie Gessler. Czy znana restauratorka poradzi sobie z tak karkołomnym zadaniem? - zachęcają autorzy programu.

Co można zjeść w oberży Dzik i Dąb?

W nowej restauracji nie zjemy już pizzy, choć ostatnio w ofercie pojawiły się podpłomyki.

Zjemy za to

  • dziczyznę,
  • kotlet schabowy,
  • kilka ciekawych dań kuchni polskiej.

Specjalnością lokalu jest schab z dzika (41 zł) i kotlet schabowy (27 zł). Ciekawie wygląda też przystawka: kajzerka swojska (9 zł). Menu jest dość krótkie, skupia się na znanych daniach w nowych odsłonach.

Emisja programu w czwartek 12 marca o godz. 21.30 w stacji TVN.

od 7 lat
Wideo

Wytrawny sernik z pomidorkami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na cieszyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto