Od prawie 10 lat w Wiśle konkurs organizuje Stowarzyszenie Przyjaciół Miasta Wisły "Imko Wisełka".
O tytuł mogą się ubiegać: osoby fizyczne, domy wczasowe, stowarzyszenia, restauracje oraz szkoły. - Jedynym warunkiem udziału w konkursie jest, aby krepliki były zrobione według beskidzkiej receptury, czyli tylko i wyłącznie: z powidłami śliwkowymi, smażone na smalcu i z dodatkiem spirytusu - wyjaśniał Paweł Brągiel, prezes stowarzyszenia przed rozpoczęciem konkursu.
Przystąpiło do niego ponad 20 uczestników. Jury nie miało łatwego zadania, ale pierwsze miejsce zajęła Zofia Podżorska, drugie miejsce wywalczyły krepliki wystawione przez Zameczek Prezydencki na Zadnim Groniu w Wiśle Czarnem, trzecie przygotowane przez Katarzynę Gabzdyl z wiślańskiego Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.
- Już teraz zapraszam na przyszłoroczną edycję konkursu. Będzie jubileuszowa, szykujemy wiele niespodzianek - dodaje Paweł Brągiel.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?