Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Koniaków: Perła dla oscypka?

NET
Oscypek z Koniakowa zdobył pierwsze miejsce w 10. edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo - smaki regionów" na najlepszy lokalny produkt żywnościowy i potrawę.

Do konkursu stanęło około 40 produktów oraz 7 potraw. Pierwsze miejsce w kategorii produkty pochodzenia zwierzęcego przypadło oscypkowi z Koniakowa Piotra Kohuta, co jest równoznaczne z nominacją do Złotej Perły. Nominację do Czarnej Perły otrzymały cukierki "kopalnioki" i bryndza wołoska wędzona z Koniakowa.

Ogłoszenie wyników 13 września w Poznaniu podczas Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra-Food. W roku 2009 Piotr Kohut otrzymał w Poznaniu Perłę dla województwa śląskiego za jagnięcinę beskidzką.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na cieszyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto