W ostatnich dniach testowany był wypiek nowego gatunku chleba, który upamiętnić ma legendarną rocznicę Cieszyna. Bochenek przypominać ma wieżę piastowską.
Do tej pory przeprowadzono wypiek z ciasta drożdżowego, którego próby wypadły pomyślnie. Nowy chleb "Jubileuszowy-Piastowski" (JP), będzie wypiekany z mięsną wkładką. Pierwsze partie nowego chleba dostępne będą w wiślańskiej piekarni , pod koniec września. Autorami projektu są wiślanie, Wiesław Radwański i inż. Andrzej Cieślar, który czuwa nad technologią formy, która użyte zostanie do wypieku nowego chleba.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?