Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Czeka nas sieć 6G. Będzie tysiące razy szybsza od 5G!

Czeka nas sieć 6G. Będzie tysiące razy szybsza od 5G!

Smutek kierowców i pasażerów. Remont Zwierzynieckiej i Kościuszki zalicza wpadkę

Smutek kierowców i pasażerów. Remont Zwierzynieckiej i Kościuszki zalicza wpadkę

Polecamy

Na skrzyżowaniu al. Piłsudskiego i Warszawskiej audi zderzyło się z hyundaiem

Na skrzyżowaniu al. Piłsudskiego i Warszawskiej audi zderzyło się z hyundaiem

Trener MKP Szczecinek podał się do dymisji. Nerwowa końcówka sezonu

Trener MKP Szczecinek podał się do dymisji. Nerwowa końcówka sezonu

Zwłoki mężczyzny znalezione w Straszynie. Policja prosi o pomoc w identyfikacji

Zwłoki mężczyzny znalezione w Straszynie. Policja prosi o pomoc w identyfikacji