MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Grzyby

Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i aromat, są jak gąbka, która chłonie wodę. A więc jak je wyczyścić? Igliwie i piasek usuwamy szczoteczką lub ewentualnie mokrą szmatką. Jeśli koniecznie chcemy je umyć pod wodą to tak, aby miały jak najkrócej styczność z wodą.

Zobacz również

Oliwier Zych: Kadra? To moje marzenie od dziecka

NOWE
Oliwier Zych: Kadra? To moje marzenie od dziecka

Kuyavian Cage 2024. Do Inowrocławia przyjadą gwiazdy sportów walki

NOWE
Kuyavian Cage 2024. Do Inowrocławia przyjadą gwiazdy sportów walki

Polecamy

Maciej Żurawski: Trudno powiedzieć, że przyszedł Albert Rude i odmienił grę Wisły

ROZMOWA
Maciej Żurawski: Trudno powiedzieć, że przyszedł Albert Rude i odmienił grę Wisły

Nie zawsze 10%! Ile zostawiać napiwku? Taką kwotą wymienia ekspertka od etykiety

Nie zawsze 10%! Ile zostawiać napiwku? Taką kwotą wymienia ekspertka od etykiety

PiS zbiera podpisy, by zablokować podwyżki cen prądu

PiS zbiera podpisy, by zablokować podwyżki cen prądu