MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Historia i teraźniejszość kieleckiego żeglarstwa na wystawie na placu Artystów

Historia i teraźniejszość kieleckiego żeglarstwa na wystawie na placu Artystów

Krzysztof Jurgiel odchodzi z PiS

Krzysztof Jurgiel odchodzi z PiS

Polecamy

Idealny napój z bąbelkami na lato. Zrób domowe piwo imbirowe i zaskocz gości

Idealny napój z bąbelkami na lato. Zrób domowe piwo imbirowe i zaskocz gości

Szaszłyki z boczku i schabu. Gratka dla wielbicieli mięsa

Szaszłyki z boczku i schabu. Gratka dla wielbicieli mięsa

Bezrobocie najniższe od 1991 roku! GUS podał najnowsze dane

Bezrobocie najniższe od 1991 roku! GUS podał najnowsze dane