MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kurki to źródło błonnika pokarmowego, który na dłużej daje...
fot. vittaya25/Getty Images

Oto 5 powodów, dla których warto jeść grzyby. Kurki na pasożyty i trawienie. Jajecznicę z kurkami mogą jeść nawet osoby z dną moczanową

Wspierają prawidłową pracę układu pokarmowego

Kurki to źródło błonnika pokarmowego, który na dłużej daje uczucie sytości, a także przyspiesza przesuwanie resztek pokarmowych w dalsze części jelit. Pieprznik jadalny w porównaniu do innych grzybów leśnych jest znacznie szybciej trawiony, dlatego rzadko wywołuje objawy niestrawności, takie jak ból brzucha, zgagę lub nudności.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Szprotawie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Szprotawie, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Górze

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Górze

Polecamy

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna