Mąka & Oliwa to nowy wyznacznik jakości pizzy w Cieszynie
Znudzeni pizzą podawaną w większości restauracji? W zacisznym, urokliwym wnętrzu restauracji Mąka & Oliwa (ul. Stawowa 19), lub na tarasie zjecie rzadziej spotykaną w menu polskich miejscówek gastronomicznych, ale równie wartą uwagi pizzę w stylu neapolitańskim. Lokal powstały na miejscu pizzerii di Positiano funkcjonuje już miesiąc, niech nie zwiedzie was jednak ich krótki staż. Oni wiedzą, jak zrobić dobrą pizzę!
Zobacz zdjęcia i MENU w galerii:
Pizza neapolitańska różni się od standardowej przede wszystkim grubością. Ma dobrze wypieczone brzegi (charakterystyczne są czarne kropeczki) i cienki środek. Ciasto dojrzewa przez przynajmniej 24 godziny. Co ważne, taką pizzę piecze się szybko, w środku bardzo rozgrzanego pieca. Dzięki tej technice ciasto jest idealnie wypieczone, zachowuje swoją miękkość i stanowi doskonałą bazę pod apetyczne dodatki. W cieszyńskiej restauracji są one sprowadzone prosto z Włoch, co jeszcze dobitniej stanowi o wysokiej jakości podawanej tam pizzy.
To dopiero początek działalności Mąka & Oliwa. Przez lokalem jeszcze sporo zmian, w tym m.in. kupno większego pieca. Już teraz jednak jest on godny polecenia, za czym przemawiają zdjęcia:
Mąka & Oliwa - nowa pizzeria w Cieszynie. Zobacz MENU. Tutaj...

Chleb z ziarnami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?