Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

KRÓTKO: Uczniowie z wiślańskiego patelnioka odbyli praktyki na... Majorce

ŁUG
Dwudziestu uczniów z klas drugich i trzecich Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle odbyło trzymiesięczne staże w hotelach na Majorce. Właśnie wrócili do swojej placówki.

Wjazd na zagraniczne praktyki możliwy był dzięki realizowanemu w szkole projektowi Leonardo da Vinci pod hasłem "Kulinarne tajemnice hiszpańskich wysp".

Uczniowie są bardzo zadowoleni, bo mieli możliwość poznania zasad funkcjonowania obiektów hotelarskich na Majorce oraz kuchni hiszpańskiej. Mogli również doskonalić swoje umiejętności w zakresie obsługi gości w hotelowych barach i restauracjach. Niektórzy uczestnicy projektu zajmowali się pracą w dziale animacji.

Młodzi ludzie mieli okazję zaobserwować różnice kulturowe, nawiązać wiele ciekawych znajomości oraz rozwinąć umiejętności językowe, w szczególności z angielskiego, hiszpańskiego, jak też niemieckiego.

Stażyści wzięli także udział w dwóch wycieczkach, podczas których zwiedzali i poznawali atrakcje największej wyspy w archipelagu Balearów.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na cieszyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto