Wjazd na zagraniczne praktyki możliwy był dzięki realizowanemu w szkole projektowi Leonardo da Vinci pod hasłem "Kulinarne tajemnice hiszpańskich wysp".
Uczniowie są bardzo zadowoleni, bo mieli możliwość poznania zasad funkcjonowania obiektów hotelarskich na Majorce oraz kuchni hiszpańskiej. Mogli również doskonalić swoje umiejętności w zakresie obsługi gości w hotelowych barach i restauracjach. Niektórzy uczestnicy projektu zajmowali się pracą w dziale animacji.
Młodzi ludzie mieli okazję zaobserwować różnice kulturowe, nawiązać wiele ciekawych znajomości oraz rozwinąć umiejętności językowe, w szczególności z angielskiego, hiszpańskiego, jak też niemieckiego.
Stażyści wzięli także udział w dwóch wycieczkach, podczas których zwiedzali i poznawali atrakcje największej wyspy w archipelagu Balearów.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?