W piątek, 28 września w restauracji Gospoda z Górki w Brennej drzwi właściwie się nie zamykały. Po emisji Kuchennych Rewolucji klienci postanowili sprawdzić, jak wygląda lokal po metamorfozie, a przede wszystkim jak smakuje jedzenie, zainspirowane przez Magdę Gessler.
- To był bardzo pracowity dzień, cięższy niż wszystkie dotąd. Efekty programu są naprawdę niesamowite. Dzisiaj było dużo bardzo fajnych, pozytywnych ludzi. Prosili mnie na salę, chcieli mnie poznać, bo widzieli mnie wczoraj w telewizji- mówi Iwona Zienkiewicz, właścicielka Gospody z Górki w Brennej.
Po kuchennych rewolucjach faktycznie zjawiło się bardzo dużo nowych klientów.
- Jesteśmy zachwyceni. Cielęcina w sosie grzybowym jest fantastyczna, jeśli tylko będziemy w pobliżu, na pewno zjawimy się jeszcze raz, mimo że ceny są dość wysokie - mówili spotkani pod restauracją klienci.
Skąd pomysł na Kuchenne Rewolucje właśnie w Ziołowej Chacie (obecnie: Gospoda z Górki)? Na początku prowadzenie restauracji wydało się strzałem w dziesiątkę. Pani Iwona w lokalu nie zatrudniła pracowników, ale prowadzi restaurację z pomocą znajomych i córki. Szefem kuchni jest właśnie Pani Iwona, która używa swoich sprawdzonych domowych przepisów. Niestety dania z ziołami serwowane przez właścicielkę Ziołowej chaty nie zdobyły uznania gości.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?