MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Dzisiaj Skoczowem władają zbójnicy

WIK
Od wczoraj Skoczowem władają beskidzcy zbójnicy. W miasteczku trwa IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej. Towarzyszy mu międzynarodowy konkurs kulinarny.

W konkursowe szranki stanęło 12 zespołów z Polski, Czech, Słowacji i Niemiec. – Tym razem kucharze walczą o wykonane z 24-karatowego złota ciupagi, a ich zadaniem jest jak zwykle przygotowanie potraw z jagnięciny – mówi Wiesław Wróblewski, prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, który wraz Miejskim Centrum Kultury „Integrator" zorganizował festiwal.

Wróblewski dodaje, że kulinarna rywalizacja stoi na europejskim poziom. – Niektóre ekipy są bardzo mocne i niemal perfekcyjnie przyrządzają jagnięcinę. Są jednak zespoły, które muszą się jeszcze tego uczyć – żartuje.

Konkursowym zmaganiom towarzyszy na rynku przyrządzanie gulaszu na wielkiej, dwumetrowej patelni, a także koncert zespołów folkowych.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lady Pank: rocznica debiutanckiej płyty

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na cieszyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto