W konkursowe szranki stanęło 12 zespołów z Polski, Czech, Słowacji i Niemiec. – Tym razem kucharze walczą o wykonane z 24-karatowego złota ciupagi, a ich zadaniem jest jak zwykle przygotowanie potraw z jagnięciny – mówi Wiesław Wróblewski, prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, który wraz Miejskim Centrum Kultury „Integrator" zorganizował festiwal.
Wróblewski dodaje, że kulinarna rywalizacja stoi na europejskim poziom. – Niektóre ekipy są bardzo mocne i niemal perfekcyjnie przyrządzają jagnięcinę. Są jednak zespoły, które muszą się jeszcze tego uczyć – żartuje.
Konkursowym zmaganiom towarzyszy na rynku przyrządzanie gulaszu na wielkiej, dwumetrowej patelni, a także koncert zespołów folkowych.
Lady Pank: rocznica debiutanckiej płyty
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?