MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Czarne porzeczki to znakomite źródło kwercetyny, która...
fot. Zinkevych/Getty Images

Dlaczego warto częściej jeść czarną porzeczkę? Skorzystają: odporność, serce i wzrok. Podajemy domowy przepis na dżem z czarnej porzeczki

Obniżają stężenie cholesterolu we krwi

Czarne porzeczki to znakomite źródło kwercetyny, która hamuje odkładanie się cholesterolu frakcji LDL w tętnicach, dzięki czemu zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy, zawału serca i udaru mózgu. W badaniach naukowych wykazano, że obniżenie stężenia cholesterolu następuje przy codziennym piciu 250 ml soku z czarnej porzeczki lub spożywaniu ok. 300 g tego owocu.

Zobacz również

Trasa N-S w Rudzie Śląskiej – powstaje połączenie z ul. Magazynową ZDJĘCIA

NOWE
Trasa N-S w Rudzie Śląskiej – powstaje połączenie z ul. Magazynową ZDJĘCIA

Podaruj mamie filmowe emocje!
Materiał informacyjny

Podaruj mamie filmowe emocje!

Polecamy

Stroje kąpielowe dla puszystych. Te modele optycznie odejmą kilka kilogramów!

Stroje kąpielowe dla puszystych. Te modele optycznie odejmą kilka kilogramów!

Dieta na krew. Potrzebujesz nie tylko żelaza!

HIT DNIA
Dieta na krew. Potrzebujesz nie tylko żelaza!

Hit z TikToka cię nie odchudzi, a wywoła...

Hit z TikToka cię nie odchudzi, a wywoła...